perjantai 24. syyskuuta 2010

footnote

Pääsin juuri edellisen tekstini lopussa sanomasta, että nyt olisi Tessin tarinasta jäljellä enää muutamia mietteitä lausuttaviksi ja langanpäitä koottaviksi. Ja olin luulossa, että nuo viimeiset sanaset voin heittää suunnilleen lonkalta - onhan kaikesta jo sepusteltu niin paljon, ettei pienten loppukaneettien säätäminen voi olla kovin kummoista. No, kaikkeahan saa luulla.

Siinä toki ei ollut mitään luulottelemista, että jotain sanottavaa minulla yhä oli (on), siis muutakin kuin vain jatkaa ne "vapauttavat syyt" loppuun. Mutta mitä kaikkeen jo sanottuun vielä lisäisi tavalla, joka niveltyisi sopuisasti olematta silti turhaa kierrätystä tai hokemista.

Jäi siis suomeksi sanottuna mietityttämään. Ei se mitään. On hyvä että miettii.

Kaneettia metsästääkseni palasin koko Tessin tarina -kirjoituskokoelmani ääreen. Siinäpä sitten jäi vähäksi aikaa kaneettiajatukset sivummalle todetessani - huhhuijjakkaa vaan - millaisille luonnosteluasteille olen osan kirjoitteluistani jättänyt. Eihän sellaisessa muuten mitään, blogihan tämä vain on, mutta olisi se sentään mukavaa, jos (potentiaalinen) lukija voisi mahdollisimman miellyttävästi ne kirjoitetut rivit lueskella ja pysyä helposti juonessa mukana kappaleesta toiseen siirryttäessä ja jopa silloin, kun yritän selittää mitään vähänkään koukeroisempaa tai mielestäni syvällistä. (Ei ole kivaa, jos innostus on vain kirjoittajan ilo. Niin näytti olleen erityisesti kirjoituksessani TT2. Sitä oli/on ihan pakko vähän remontoida.) Ihan siis hyvä asia joo, että tässä on ollut hieman arkietäisyyttä kirjoituksiin.

Ja vaikka minä nyt sanon näin, kaiken tämän kirjoittamisen tyydyttävästä luettavuudesta, se ei tarkoita, ettenkö syyllistyisi samaan vielä uudelleen. Ja uudelleen. (Varsinkin, kun tykkään niin kovin lisäillä ja heitellä. Ja seurata tajunnanvirtoja.) Mutta yritys on hyvä, tahdosta puhumattakaan. Ja harjoittelun on pakko jättää jälkensä. Joskus. Jonnekin. Jollakin tavalla. Noh, ainakin laaduntarkkailua on huoneen puolesta toimitettu. En mene sanomaan kuinka hyvin, mutta toimitettu joka tapauksessa.

Niin että kyllä se kaneetti täältä ihan lähitulevaisuudessa tulee…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti