maanantai 28. lokakuuta 2013

Kuvaavaa 10.


Lady Gaga on kuulemma vilauttanut häpykarvojaan.

Jos tarkastelee uutista kylmällä maalaisjärjellä, päätyy pitämään uutisointia absurdina. Ajatella, että yksittäinen ihminen voi olla niin erityisessä asemassa, että jopa hänen häpykarvoistaan uutisoidaan! (Sellaiseen tarvitaan jo hyvää huumoria ja mielikuvitusta, tyyliin tikuista asiaa.)

Mutta maailma ei pyöri kylmän maalaisjärjen varassa. Siksi tässä ei ole kyse Gagan häpykarvoista per se. (Heh, mistä tietää olevansa kultivoitunut? Siitä, että onnistuu käyttämään samassa yhteydessä ilmauksia "häpykarvat" ja "per se". Ja ajatella, mikä merkitys on yhdellä ainoalla välilyönnillä...)

Kyse on eleestä ja kaikesta siitä, mitä Gaga edustaa. (Idoli on aina itseään suurempi. Idoli on ilmiö. Tai ei ilmiö, vaan instituutio. Esimerkiksi Kuningatar Viktoria oli instituutio. Oliko myös Elvis? Retorinen kysymys.)

Niinpä oikeaa vastausta sille, miksi Gaga teki mitä teki ja mitkä ovat teon seuraukset, voi arvailla.

Hmm... "Shokkiefekti" on liian kulunut ja yleinen vastaus. (Se voi toki pitää paikkansa - samoin kuin "hetkellinen, ajattelematon villiintyminen", tai "Venus -biisin merkityksen demonstroiminen" - mutta jos haluaa osallistua arvailuun, kannattaa tuoda ehdolle muitakin vaihtoehtoja.)

Itse veikkaan trendin lanseeraamista. Kenties karvoitus on nyt in.

Tuleepa nimittäin mieleeni, että myös Shadesissa herra Grey tutkii Anastasian häpyä ja kertoo pitävänsä karvoituksesta ja haluaa, että Anastasia säilyttää sen. Karvoista voi kuulemma tukistaa mukavasti.

(Jostain syystä en nyt hetkeen pääse eroon ajatuksesta, että kaikella, mistä Shades puhuu, on jokin markkinointiin tähtäävä vaikutus... "Jos se lukee Shadesissa, sitä myydään.")

* * *

Kuvaavaa on siis tällä kertaa tikuista asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti