keskiviikko 10. helmikuuta 2016

P: Kirjaimellinen alaviite


Tämän kirjoituksen olisi voinut liittää alaviitteeksi kirjoitukseen Kuva kuvalta. Tämäkin on nimittäin poiminta subliminaalista viestinnästä, ja havainnollistaa sitä, ettei suomalainen - tai Suomessa harjoitettu; tiedä sen "suomalaisuudesta" - viihdekulttuuri tai mediaviestintä ole sen viattomampaa kuin muuallakaan globalisoituneessa maailmassamme.

Kuvat ovat pari poimintaa Robinin - jota myös Suomen Justin Bieberiksi saatetaan tituleerata - musavideolta Parasta just nyt. Varsinainen havaintokuva [ensimmäinen kuva] ei ole niin hyvä kuin se voisi olla - ajoituksen oli tällä kertaa oltava riippuvainen näppituntumasta eikä tekniikasta: en voinut käydä videota läpi ruutu ruudulta, enkä myöskään halunnut laittaa otoksen poimintaan aikaa minuuttia kauemmin -, joten se, mitä näen ruudulla lukevan, lukisi vielä selkeämmin vielä paremmin ajoitetussa otoksessa. 

Mitä framessa siis lukee? (Tai siis: mitä minä näen framessa lukevan...) "Paa rasiaa just nyt." (Kovasti ei tarvitse mielikuvitustaan käyttää, jos on lukevinaan ruudulta myös: "Nussi nyt.")

Viesti on pelkkä välähdys, enkä olisi osannut sitä poimia, ellen olisi tiennyt sen olevan siellä (sillä minulla oli omat ennakkoluuloni... Ja poimintani on vain yksi lukuisista poimittavina olevista.) 

Konteksti on viestille mitä erinomaisin (eli vahvistaa viestiä): teinit biitsillä kesäkuumalla viettämässä vapaa-aikaa, ilmeisesti illan suussa, auringon jo laskettua. Ja - mitä kummaa - parin jäbän lisäksi rannalla on vain joukko neitoja mikroshortseissa ja topeissa! (Tämä on konteksti, jonka amerikkalainen viihdekulttuuri on jo aikoja sitten ehdollistanut vahvasti seksuaaliseksi, tai siis seksuaalisesti vapaamieliseksi: 'pitää olla nuori ja villi ja "romanttinen" '...) 

Tämä siis on se "nyt -hetki" (jolloin on parasta 'se jokin').

Sitten jäbät vain antavat toisilleen kannustavan rystyslyönnin ("fistbump"), kuin joukkuepelaajat, voiton merkiksi, ennen kuin poistuvat näkyviltä valitut neidot kainaloissaan. 

Eli: Paa rasiaa just nyt...


...koska se on Parasta just nyt!



On se hyvä, että Robin laulaa myös kesäkumeista.

* * *

Jos konteksti jo itsessään on hyvin seksuaalinen, ja seksiä pidetään yleisesti arkisena ja hyvänä asiana, miksi siihen on kehotettava subliminaalisti?

Koska - kuten esimerkiksi blogissa Subliminal Manipulation todetaan - kehotuksen on ohitettava moraalinen arvio ja tietoinen arvostelukyky, jotta suggestio voisi mennä läpi ja tulla vastaanotetuksi sellaisenaan, kyseenalaistamatta ja arvostelematta. [Toisin sanoen suggestion on sulauduttava vaisto- ja viettielämään, ja vaikutettava ikään kuin refleksinä tai alkukantaisena reaktiona, niin vahvana, että sen mahdolliseen kontrolloimiseen tarvitaan vähintään kohtalaisen vahvaa tahdonvoimaa ja ns. moraalista selkärankaa (mikäli mahdollisten seurausten ajattelua pidetään oleellisena). Kaikella subliminaalilla manipuloinnilla on tällainen vaikutus: ne "antavat toimintaohjeet" alitajunnasta, suoraan ja vahvoina.] Näin ollen - kuten em. blogi edelleen havainnollistaa - esimerkiksi nunna ja pornotähti (eli moraalisen arvostelun oletetut ääripäät) päätyvät alitajuisesti ja tunnetasolla (siis toimintaa ohjaavasti/motivoivasti/yllyttävästi) suhtautumaan viestiin täsmälleen samoin: yhtä "vapautuneesti".

Ja kas: nyt tiedämme - tai ainakin toimintaamme ohjaava vaisto- ja viettielämä "tietää" - mitä biitsillä pitää "sopivassa tilanteessa" ja "oikeissa olosuhteissa" tehdä. 'Mun sydän vaan sanoo niin' ja 'se tuntuu niin hyvältä idealta ja just oikeelta jutulta!'

Vakavammin puhuen, en tietenkään tarkoita tässä laittaa kovasti painoa yksittäiselle tapaukselle. Tämä on pelkkä esimerkki, yksi miljoonista. Ja sehän tässä juuri on: tämä ei suinkaan ole mikään ainutlaatuinen tapaus. On kyse jatkuvasta toistosta ja yhteisvaikutuksesta. Sellainen muokkaa tehokkaasti ajatus- ja tunne-elämää, ja lopulta sitä, mitä ihminen on ja kuinka hän toimii.

(Sitä, miksi ihmisen olisi tärkeää suhtautua seksiin ja seksuaalisuuten mahdollisimman "vapautuneesti" - tärkeää siis "kontrolli-isäntien" kannalta - olen selvittänyt hartaasti jo aikaisemmissa kirjoituksissani.)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti